Vul uw e-mailadres in en we sturen u meteen een link om uw wachtwoord te wijzigen.

Start

Regelgevers 1ste trap

()

Sorteren

Wat is het verschil tussen 1e trap en 2e trap regelaars?

De ademautomaten van de eerste trap en tweede trap zijn onderdelen van een ademautomaatsysteem voor duiken. Hier is een uitleg van hun verschillen:

Eerste trap ademautomaat : De eerste trap ademautomaat is het deel van het ademautomaatsysteem dat rechtstreeks is aangesloten op de duikfles of flesklep. De belangrijkste functie is om de hogedruklucht uit de tank te verminderen tot een middendruk en deze af te leveren aan de regelaar van de tweede trap . De belangrijkste kenmerken van de ademautomaat van de eerste trap zijn:

Drukvermindering : De regelaar van de eerste trap verlaagt de lucht onder hoge druk uit de tank, typisch rond de 3.000 psi pond per vierkante inch, tot een middendruk, gewoonlijk tussen 125 psi en 145 psi. Deze middendruk is geschikt om te ademen.
Meerdere poorten: ademautomaten van de eerste trap hebben meerdere poorten waarop verschillende slangen en apparaten kunnen worden aangesloten. Deze poorten kunnen hogedrukpoorten zijn voor meters en lagedrukpoorten voor de ademautomaat van de tweede trap , inflatorslangen voor drijfvermogencompensatoren BCD´s, opblaasslangen voor droogpakken en andere accessoires.
Milieubescherming: ademautomaten van de eerste trap zijn ontworpen om bestand te zijn tegen blootstelling aan water, drukveranderingen en barre omstandigheden onder water. Ze bevatten functies zoals omgevingsafdichtingen om binnendringen van water te voorkomen en mechanismen om de interne druk in evenwicht te houden.
U kunt deze 1e trap ademautomaten van deze merken kopen: SEAC , Mares , Apeks , Aqualung en Scubapro . Samengevat, de ademautomaat van de eerste trap reduceert lucht onder hoge druk uit de duikfles tot een middendruk en levert deze aan de ademautomaat van de tweede trap , waaruit de duiker ademt. De eerste trap is verbonden met de fles, terwijl de tweede trap het deel is dat de duiker in zijn mond stopt om lucht te ontvangen.

top